Miten aloittaa sijoittaminen

Moni pohtii varmasti sijoittamisen aloitusta. Ehkä olet jo harrastanutkin sijoittamista jonkin aikaa ja haluat tietää lisää. Saatat pohtia, mikä olisi järkevin sijoitusstrategia ja mihin kannattaisi sijoittaa. Yleensä sijoittaminen aloitetaan, kun on käytössä hieman enemmän pääomaa. Sitä voi tulla kerralla paljon esimerkiksi perinnön kautta, tai vaikkapa oman yrityksen myynnistä. Joku voi myös olla hyväpalkkaisessa työssä, jossa jää joka kuukausi hieman ylimääräistä sijoituksia varten. Jotkut voivat myös ottaa Lainaa sijoituksia varten, jolloin haetaan maksimaalista tuottoa pääomalle. Olipa tilanteesi sitten mikä hyvänsä, niin sijoittaminen kannattaa aina, kunhan muistaa realiteetit, eikä tee mitään uhkarohkeita sijoituksia viimeisillä rahoillaan.

Jos sijoittaminen kiinnostaa niin lue tästä artikkelista lisää. Annamme vinkkejä eri sijoituskohteista sekä erilaisista strategioista.

Sijoituskohteet

Kun haluaa alkaa sijoittamaan, niin ensimmäinen päätettävä asia on yleensä se, alkaako sijoittamaan suoraan osakkeisiin vain pysytteleekö rahastojen parissa. Jos pääomaa on kerralla käytössä enemmän, niin voi olla parempi sijoittaa suoraan osakkeisiin. Jos taas haluaa sijoittaa joka kuukausi pienen summan, voi rahastosijoittaminen olla parempi ratkaisu. Kuukausisäästämiselläkin voi toki sijoittaa osakkeisiin, mutta silloin kannattaa kerätä johonkin tilille joka kuukausi säästämänsä raha ja ostaa osakkeita sitten kun tilillä on tarpeeksi rahaa. Yleensä osakeostoissa on välityspalkkioita, joten muutamalla kympillä ei kannata osakkeita ostaa.

Jos taas kuukausisäästäminen on enemmän juttusi, niin rahastojakin on monia erilaisia. Perinteiset rahastot ovat varsin suosittuja, sillä niiden kautta on helppoa sijoittaa. Ei tarvitse perehtyä kovin tarkasti kohteisiin, vaan voi ohjata joka kuukausi muutaman kympin rahastoon. Jos on kiinnostuneempi aiheesta, niin voi toki itse valikoida rahastot, joihin sijoittaa. Yleensä rahastot sijoittavat osakkeisiin, joukkovelkakirjoihin sekä käteiseen rahaan. Monet rahastot ovatkin yhdistelmärahastoja, jolloin rahasto on sijoittanut kaikkiin näihin omaisuuslajeihin. Jos taas haluaa ottaa varman päälle, voi sijoittaa rahastoon joka on sidottuna täysin käteisiin rahaan. Silloin muutokset kurssissa ovat pieniä, mutta samalla riski on pienempää luokkaa. Jos taas haluaa kasvua pääomalleen, niin voi sijoittaa osakerahastoon, jolloin riski on kuitenkin suurempi.

erika