Perustaisinko ihkaoman yrityksen?

Itsenäisyys houkuttelee monia yrittäjäksi. Toisaalta yrittäjyydestä saattaa olla hieman liiankin romantisoitu käsitys monen kuvitellessa, että yrittäjä on täysin vailla aikatauluja ja voi päättää melko vapaasti, milloin työskentelee. Toki osa yrittäjistä voikin suunnitella työpäiviensä aikataulun melko vapaasti, mutta kyllä moni yrittäjä on yrityksensä kanssa kuin pallo jalassa – kenties jopa tiiviimmin kuin tavallinen palkansaaja työpaikkaansa nähden. Yrittäjyydessä on kuitenkin monia hyviä puolia, minkä vuoksi moni päättää työllistää itse itsensä.

Millaiset ominaisuudet ovat yrittäjille tyypillisiä?

Itsenäisyys sekä aloitekykyisyys ovat tarpeen, jos aiot perustaa oman yrityksen. Toimiessasi yrittäjänä kukaan ei hengitä niskaasi, vaan olet itse viime kädessä vastuussa yrityksen toiminnan onnistumisesta tai epäonnistumisesta. Toisaalta juuri tästä syystä onnistuminen tuntuukin erityisen hyvältä.

Itseluottamusta vaaditaan yrittäjältä, sillä ellet edes itse usko yritysideaasi ja luota brändiisi, niin kuinka voisit saada myöskään potentiaaliset asiakkaasi uskomaan niihin? Terve itseluottamus on yrittäjälle suuri hyve, kunhan yrittäjä vain on myös valmis ottamaan vastaan kritiikkiä. Yrityksen perustaminen on yleensä kuin hyppy tuntemattomaan.

Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty ja luo hyvän perustan yritystoiminnalle

Hyvin suunnitellun sanotaan olevan jo puoliksi tehty ja yrityksen suunnittelussa tämä pitää erityisen hyvin paikkansa. Tee yrityssuunnitelma huolella ja käytä hyödyksi maksuton yritysneuvonta, josta saat hyviä vinkkejä yritystoiminnan aloittamiseen. Tulet samalla luoneeksi yritystoiminnallesi hyvän perustan.

erika