Oman yrityksen perustaminen: mitä kaikkea minun pitää ainakin huomioida?

Monella yrittäjän mielen omaavalla on aina mielen perukoilla tietynlainen kutkutus: tekisi mieli ryhtyä riippumattomaksi yrittäjäksi, tehdä sitä mitä itse rakastaa, olla oman itsensä pomo ja työllistää itsensä kokopäiväisesti! Se tuntuu ajatuksena mahtavalta, mutta voi myös olla erittäin pelottava ajatus. Jos alkaa miettimään riskejä liikaa, alkaa yrittäjyys tuntua turhan riskialttiilta. Kannattaa kuitenkin muistaa, että toisessa vaakakupissa on aina mahdollisuus menestykseen ja avain onneen. Yrittäjän on aina pakko ottaa riskejä, mutta monesti hyvät riskit myös maksavat itsensä takaisin moninkertaisena! Lue tästä artikkelista vinkit siihen, mitä aloittelevan yrittäjän ainakin pitäisi muistaa, ennen kuin leikkiin lähtee.

1. Muista finanssit

Ennen kuin alkaa laittamaan pystyyn minkään sortin yritystä, oli kyseessä sitten kivijalkakauppa tai verkossa toimiva nettikauppa, on muistettava miettiä raha-asiat halki. Mistä saat rahat yrityksen perustamiseen? Mitkä ovat perustamisen ja pakollisten hankintojen aiheuttamat kustannukset? Tarvitseeko sinun hakea starttirahaa, sijoittajia tai jopa lainaa? Miten saat maksettua mahdollisen lainan takaisin? Nämä asiat kannattaa olla mietittyinä etukäteen ja kirjattuna ylös, jotta osaa pysyä budjetissaan eikä tee turhia hankintoja, joihin ei aloittelevalla yrityksellä ole varaa.

2. Hio strategiat kuntoon ja älä pelkää ottaa hyviä riskejä

Ennen kuin aloitat tekemään yhtäkään hankintaa, hio strategiasi kuntoon. Mieti, mitä tarkalleen olet tekemässä, mitä täytyy hankkia, mistä, millä budjetilla ja millä aikavälillä. Kun sinulla on tarkka suunnitelma, et lähde harhailemaan aiheesta eikä homma leviä käsiin. Ei kuitenkaan kannata jäädä jahkailemaan: jos jäät vuosikausiksi hiomaan ideaasi, on suuri mahdollisuus, että joku muu ehtii panna saman homman alulle ja hoitaa voitot kotiin.

Yrittäjän on aina otettava riskejä. Ilman riskejä ei tule menestystäkään. Kannattaa kuitenkin punnita riskien hyviä ja huonoja puolia ja miettiä, onko niitä kannattavaa ottaa. Joskus riskin ottaminen saattaa tuntua pelottavalta, mutta mahdolliset hyvät lopputulemat tekevät sen ottamisesta perusteltua.

3. Markkinointi on avain menestykseen

Paraskaan yritys ei pysy pystyssä pitkään, jos sillä ei ole asiakkaita. Et voi olettaa asiakkaiden löytävän luoksesi itsekseen: sinun täytyy etsiä heitä. Nykyään markkinointi on nopeampaa ja edullisempaa kuin koskaan, puhumattakaan sen helppoudesta. Netissä tavoitat miljoonia ihmisiä ympäri maailman, ja voit hetkessä luoda kansainvälisen bisneksen. Hio markkinointistrategiat kuntoon niin, että erotut kilpailijoiden massasta. Luo myyntikikkoja, jotka houkuttelevat asiakkaat sinun luoksesi.

4. Hyödynnä sosiaalista mediaa

Sosiaalinen media on paras väylä tavoittaa paljon ihmisiä – ihmiset ovat sosiaalisessa mediassa, ole sinäkin. Tee tiliesi sisällöstä niin kiinnostavaa, että niitä halutaan seurata. Alussa voi olla perusteltua ostaa tietty määrä seuraajia: kun yrityksen tili vaikuttaa suositulta, lähtevät oikeatkin käyttäjät todennäköisemmin ottamaan siitä selvää. Seuraajia saa ostettua nettipalveluista ja ne lisäävät yrityksen mainetta ja myyntiä huomattavasti.

5. Mieti, missä voit tehdä säästöjä

Aina ei kannata yrittää tehdä kaikkea niin sanotusti oikeaoppisesti: joskus on erittäin perusteltua tehdä säästöjä. Jos näet kohdan jossa voisit helposti säästää, tee se. Monesti on turhaa maksaa firmalle vaikkapa nettisivujesi tekemisestä, jos tiedät pystyväsi tekemään ne itse – ilmaiseksi.

erika