Yrittäminen kannattaa

Yrittäminen on monelle varsinkin Suomessa hieman pelottava ajatus. Tämä ei ole ihme, sillä Suomessa verot ja muut byrokraattiset seikat saattavat osaamattoman korvissa vaikuttaa varsin pelottavilta. Ei kuitenkaan pidä takertua tähän, vaan kannattaa muistaa, että yrittäjyys on huomattavan tärkeä osa jokaisen yhteiskunnan toimintaa. Miksikö me sanomme näin? Tässä artikkelissa kerromme, miksi yrittäjyys on maailman paras ammatti myös Suomessa.

Pienyrityksistä jättiyhtiöihin

Yrityksiä on kaikenkokoisia. Oli kyse sitten paikallisen parturi-kampaamon tai suuren rautakaupan, kuten K-Rauta tai Byggmax, mittaluokassa olevasta yrityksestä, on yrittäjyys maailman antoisin työ. Yrittäjyys eroaa tavallisesta päivätyöstä monella eri tapaa. Yksi suurimmista yrittäjyyteen houkuttelevista puolista on tietenkin se, että yrittäjyys tarjoaa runsaasti vapautta. Siinä missä tavallisessa päivätyössä toimitaan määräysten mukaan, tullaan töihin määrättynä aikana, tehdään määrätyt tehtävät ja poistutaan määrättynä aikana, jää yrittäjälle tällaisten asioiden osalta huomattavasti enemmän vapautta ja päätäntävaltaa.

Yrittäjänä saat päättää itse, mitä haluat tehdä. Saat päättää millä alalla yrityksesi toimii ja mitä palveluita tai tuotteita se tarjoaa. Saat itse päättää myös sen, millaisina aikoina yrityksesi operoi ja kenelle se tarjoaa palveluitaan. Mikä parasta: saat itse päättää, kenen kanssa haluat tehdä töitä. Unohda siis painajaismaiset työkaverit, kaamea pomo ja työpaikkakiusaaminen. Suurin osa suomalaisista yrityksistä on pienyrityksiä, jotka työllistävät alle viisi henkeä. On oikeastaan varsin tavallista, että yrittäjät toimivat yksinyrittäjinä eli pyörittävät yritystään yhden henkilön voimin. Yrittäjyyden ei kuitenkaan tarvitse olla yksinäistä, vaan usein yrittäjän ihmiskontakti muodostuu asiakaskohtaamisista.

Jos haluat enemmän vapautta valita, valitse yrittäjyys. Sanotaan, että jos tekee työkseen sitä mistä pitää, ei tee töitä päivääkään elämästään. Tämä pätee juurikin yrittämiseen – yrittäjänä saat tehdä sitä, mitä rakastat ja mitä olet aina haaveillut tekeväsi. Vaikka yrittäjäksi lähteminen voi olla pelottavaa, ei kannata pelätä turhaan, vaan kannattaa heittäytyä yrittäjyyteen avoimin mielin. Muista, että monet yrittäjille tarjolla olevat tuet helpottavat yrittäjyyden alkuvaiheita ja tekevät yrittäjyyteen laskusta pehmeämmän.

erika