Hyvä johtaminen työpaikalla auttaa myös tulosten saavuttamisessa

Minkälainen on hyvä johtaja? Miten paljon johtajan toiminta voi vaikuttaa työpaikan henkeen ja sitä kautta yrityksen tulokseen? Hyvä johtaminen tiivistetään usein kolmen k:n määritelmään, eli kuuntele, kysy ja kannusta.

Hyvä johtaja kysyy

Hyvä henki työpaikalla saa aikaan sen, että jokainen uskaltaa olla oma itsensä. Henkilöstöjohtaminen jaetaan yleisesti eri kategorioihin, kuten valmentavaan johtamiseen, palvelevaan johtamiseen, osaamisen johtamiseen, muutosjohtamiseen ja ikäjohtamiseen. Jokainen työpaikka, ja siellä oleva johtaja/esimies voi itse valita millä tavalla johtaa henkilöstöä. Hyvä johtaminen saa aikaan työtehon lisääntymistä ja avointa keskustelua henkilöstön kesken.

Työpaikalla jokainen yksittäinen työntekijä tekee tulosta oman työnsä avulla, mutta joskus voi tulla eteen myös epäonnistumisia. Hyvän johtajan/esimiehen tehtävänä on tutustua jokaiseen työpaikkansa työntekijään. Kysyä, “miten sinulla menee”?

Nykyään yhä useammalla työntekijällä on vaikeuksia sovittaa yhteen koti- ja perhe-elämää. Hyvä, ihmisläheinen johtaja tukee jokaista henkilöstöön kuuluvaa esittämään työpaikalla omia ideoitaan ja näkemyksiään. Joskus työpaikan henkilöstön kesken olisi mukavaa lähteä vaikka pienelle matkalle. Totuus on, että aina ei henkilöstön kassassa ole varaa henkilöstön vapaa-ajan toimintaan, mutta silloin hyvä vaihtoehto voisi olla vaikkapa edullinen laina. Tutkitaan minkälaisia lainamahdollisuuksia markkinoilla on tarjolla.

Kilpailuta laina edullisesti verkossa

Yritysten rahantarve on erittäin suuri silloin, kun yritys on juuri aloittanut toimintansa. Rahaa tarvitaan toisinaan myös erilaisiin hankintoihin, kuten uusiin koneisiin ja laitteisiin. Myös virkistys-/ tai opintomatkalle voidaan hakea lainaa.

Verkossa haettavan lainan edut tavalliseen pankkilainaan verrattuna:

  • Tavallinen kivijalkapankki vaatii yrittäjältä vakuuksia, kuten eläkesäästöjä, arvopapereita tai kiinteistöä lainan vastineeksi. Verkossa haettava laina on vakuudeton ja voit hakea lainaa silloin, kun sinulla on aikaa. Erillistä ajanvaraus tai tapaamista johtajan/pankkivirkailijan kanssa ei tarvita
  • Yritys voi hakea Joustoluottoa esimerkiksi yritystoiminnan laajentamiseen, tarjolla olevien käteisalennusten hyödyntämiseen koneita ja laitteita hankittaessa, kausivaihteluiden tasaamiseen tai tuleviin investointeihin.
  • Yritys voi hakea myös laskurahoitusta, joka tarkoittaa, että yritys voi myydä rahoitusyhtiölle omat riidattomat myyntilaskunsa. Käytännössä asia tarkoittaa, että rahoitusyhtiö ostaa yrittäjän myyntilaskut tai tarjoaa yrittäjälle lainaa, jossa yrityksen myyntisaatavat toimivat vakuutena. Hyvä keino yritykselle esimerkiksi silloin, kun asiakkaalta saapuvia maksuja joutuu odottelemaan liian pitkään.

Hae lainaa yrityksenä ja saat edullisia lainatarjouksia hetkessä

Pien- tai keskisuurten yritysten kannattaa muistaa, että on olemassa laina, jota voi helposti hakea verkossa. Lainaa voi hakea sekä yrityksenä että yksityishenkilönä. Lainatarjouksen voi kilpailuttaa 2 000-60 000 kilpailun lainalle, joka on lainanhakijalle ilmaista. Lainaa voi hakea vaikka yhteiseen hyvään, eli työntekijöiden palkitsemiseen omassa yrityksessään.

Lainatarjoukset tulevat yhden vuorokauden aikana eivätkä sido työntekijää mihinkään. Edullinen ja matalalla korolla varustettu laina auttaa yritystä eteenpäin. Jos luotto käytetään esimerkiksi virkistysmatkaan, voi työpaikan henkilöstö yhdessä päättää mihin ja milloin luotto tullaan käyttämään.

Hyvä johtaja kannustaa ja kuuntelee

Työpaikoilla pidetty esimies/johtaja on henkilö, joka on useimpien mielestä luonteeltaan karismaattinen, yhteistyökykyinen ja helposti lähestyttävä. Hyvä johtaja mahdollistaa osaltaan jokaisen henkilöstöön kuuluvan työntekijän onnistumisen työssään. Työpaikan tiimipalavereissa sovitut yhteiset tavoitteet ja yhdessä työskentely ovat merkki siitä, että työpaikan esimies/henkilöstöjohtaja on onnistunut hyvin omassa toimenkuvassaan.

erika