Aloitteleva yrittäjä – kilpailuta lainat!

Aloittelevan yrittäjän on tärkeää huolehtia siitä, että sekä hänen oma henkilökohtainen taloutensa että yrityksen talous ovat kunnossa. Jos yrittäjä joutuu ottamaan lainaa, joko henkilökohtaista tai yrityslainaa, on erittäin tärkeää, että hän kilpailuttaa lainat asianmukaisesti! Erityisesti yrityksen starttivaihe on usein taloudellisesti haastavaa aikaa, kun yritys ei vielä välttämättä tuota yhtään tuloja mutta sillä on sen sijaan menoja. Tällöin onkin erityisen tärkeää, että taloudelliset sitoumukset tehdään tarkkaan harkiten. Jos yrittäjä on aiemmin tehnyt huonoja valintoja lainojensa suhteen, ei tässäkään tilanteessa kannata heittää kirvestä kaivoon. Vanhatkin lainat voi nimittäin kilpailuttaa uudelleen ja useat erilliset lainat voi yhdistää kilpailuttamisen yhteydessä näppäräksi ja taloudelliseksi yhdistelylainaksi!

Mistä vinkkejä yrittäjälle lainojen kilpailuttamiseen?

Uusi yrittäjä, kilpailuta lainat netin kautta! Löydät netistä kilpailuta-lainat.fi-sivuston, jolle on koottu näppärä tietopaketti palveluista, jotka ovat erikoistuneet lainojen kilpailuttamiseen. Tällä sivustolla esitellään kolme hyvää palvelua yrittäjälle, joka haluaa kilpailuttaa lainansa. Nämä palvelut ovat Sortter, Zmarta ja Rahalaitos. Lisäksi sivustolla kerrotaan seikkaperäisesti, miksi lainan kilpailutus on hyvä tehdä säännöllisin väliajoin ja kuinka lainoja kilpailuttamalla voi saada jopa tuhansien eurojen säästön. Löydät sivustolta myös muita hyviä vinkkejä lainojesi kilpailuttamiseen.

Sortter lainojen kilpailuttajana

Sortter on ensimmäinen palveluista, joka esitellään kilpailuta-lainat.fi-sivustolla. Tämä palvelu tuntuu nauttivan asiakkaidensa luottamusta, sillä se on saanut asiakkailtaan arvosanaksi täydet viisi tähteä viidestä. Sen kautta on mahdollista hakea kilpailutettua lainaa 2 000–60 000 euroa, 12–180 kuukauden laina-ajalla lainan todellisen vuosikoron ollessa 4–25 prosenttia. Lainan hakijan alaikäraja on Sortterilla 20 vuotta.

Zmarta lainojen kilpailuttajana

Zmartan asiakkailta saama yleisarvosana on kolme tähteä viidestä. Zmartan kautta voi hakea lainaa 1 000–60 000 euroa, laina-ajan ollessa 12–180 kuukautta ja lainan todellisen vuosikoron 4,50–38 prosenttia. Myös Zmartalla asiakkaan tulee olla vähintään 20-vuotias voidakseen hakea lainaa Zmartan kautta.

Rahalaitos lainojen kilpailuttajana

Rahalaitos on kolmas sivustolla esiteltävä palvelu. Kyseessä on kotimainen vaihtoehto! Rahalaitoksen kautta voit hakea lainaa 500–70 000 euroa 12–180 kuukauden laina-ajalla. Rahalaitoksen kautta haettavien lainojen todellinen vuosikorko on 4,50–28,50 prosenttia ja lainan hakijan alaikärajaksi on Rahalaitoksella asetettu 20 vuotta. Asiakkailtaan Rahalaitos on saanut yleisarvosanan neljä tähteä viidestä.

Kun lainojen kilpailuttaminen jäi tekemättä

Entä jos lainojen kilpailuttaminen jäi aikoinaan tekemättä ja yrittäjälle on jo ehtinyt kertyä useita erillisiä laskuja, kenties jopa korkeakorkoisia kulutusluottoja – onko tilanne toivoton? Onko mitään enää tehtävissä? Kyllä, on! Voit hakea kilpailutettua yhdistelylainaa esimerkiksi Rahalaitoksen kautta. Tällöin vanhat lainasi yhdistetään yhdeksi isommaksi lainaksi, joka kilpailutetaan Rahalaitoksen yhteistyökumppaneiden kautta. Yrittäjälle yhdistelylaina tuo monia etuja. Ensinnäkin se vähentää lainasta aiheutuvia kuluja, sillä jatkossa kulut, kuten korot, maksetaan vain yhdestä lainasta. Toiseksi se tekee yrittäjän taloudesta entistä helpommin seurattavaa ja ennakoitavaa, kun jatkossa hänen tulee huolehtia vain yhden lainan takaisinmaksueristä. Aloittelevalla yrittäjällä on yleensä monta rautaa tulessa yhtaikaa ja vuorokaudesta tuntuu loppuvan tunnit. Onkin helpottavaa, että netistä näppärästi haettavan yhdistelylainan avulla hänen on mahdollista säästää myös arvokasta aikaansa!

erika